Sila tinggalkan link anda, promise akan terus follow

Friday, December 16, 2011

duhai ~




Duhai calon nahkoda yang akan membawa keluargaku ke syurga....
Mari kite hiasi rumah kite dengan cahaya cahaya iman
Aku dalam diam sengaja tak menampkakkan diri
agar engkau benar benar menemukanku dalam cahaya sujudmu..

Aku tak banyak bicara kerana aku takut ketika aku menyapa
engkau terpesona pada ape yang aku ucap
Aku menunduk malu
Tak berani menatap mata binar yang engkau miliki
kerana aku takut dapat me...mudarkan imanku

Temukan aku wahai calon imam dalam sujudku...Aku menunggu lisan hijab darimu..

"AllaaHumma innii as-aluka hubbaka wa hubba man yuhibbuka wa kulla 'amalin yuqarribunii hubbik ...
Allaahummarzuqnii man yuushilanii ilaik"...

Ya Allah, sungguh aku meminta kepada-Mu cinta-Mu dan cinta orang yang mencintai-Mu
dan segala amal yang mendekatkan aku kepada cinta-Mu...
Ya Allah, anugerahkanlah padaku seseorang yang dapat menyampaikan aku kepada-Mu....
Aamiin ya Robbal 'alamiin


Monday, November 21, 2011

suddenly..


suddenly
i believe that

hate will become love
love will become hate

i will never forget what have u done to me
even its sound like something y sgt kejam

no more 
no more
and
no more

i will never give u some space to tell me everything
i know everything from A to Z

now

u can take care of me just bcz i 'm yours
if suddenly i'm not yours
what will u do to me?
i always think about my future

no matter what, life goes on !

dlu u bleh buat, knpe skrg i xleh buat
tahu pulak takot. 
xkasi wat tu, xkasi wat ni..

=(







just for sharing. not for ur comment

Friday, November 11, 2011

perubahan positif

assalam...

agak kejam juga diri ini bile membiarkan blog begitu sahaja sehingga ada tertanya ' mane cite baru kau '
sory for those yg tggu..

ade mse terlupe juga, ade mse aku mls hehe lumpah manusia perasaan malas itu dtg

wahh, susunan kate aku da lain la..
alhamdulillah usia kite makin lame makin meningkat kematangan
same goes to me
manusia boleh berubah dlm sekelip mata

walaupon kite akan kate perubahan y mendadak boleh membuatkan kite berase benci dengan dunia ini..
tetapi InsyaAllah, perubahan ke arah kebaikan ade hikmah di hari kelak

itu yg berlaku kepada sy dalam temph beberapa minggu ini
perubahan yang ketare y kadang2 timbul perasaan benci.

astarfirullahhalazim nauzubillah

mengucap panjang aku..


aku y sebelom ini xpernah sekolah agama time sek menengah, time diploma pon kolej biase jek
tibe2 masuk KUIS kene tdung labuh :D

mse apply ingat kan kuis cm kolej islam lain, x ketat sgt. tp inilah reality nye

time orintasi, secare jujurnye, badan ini tidak mampu nk jadi hipokrit
xmampu nk pakai stoking sepanjang mase sbb xpernah n xbiase
xmampu nk pakai tdung labuh melebihi bahu sepanjang mase
xmampu nk pakai kain dalam sepanjang mase
xmampu nk jage tutur kate di hadapan lelaki sbb da biase berurusan dengan lelaki
tetapi itulah undang2 Allah, bukan undang2 kuis...

disini, kami diterapkan nilai ini
aku hari2 menangis mohon petunjuk Allah
dipermudahkan segale urusan
payah rasenye hati ini dengan perubahan mendadak ini...
sehinggakan pernah terpikir nk benti dari kuis sbb xbiase.

Alhamdulillah, inilah hikmahnye
bekalan akhirat aku
bile kite mengikut undang2 ini, jauhlah dosa kite sedikit sebanyak dapat mengurangkan dosa kite yang terlalu banyak.
 hati yng nurani, lame kelamaan mendapat petunjuk Allah InsyaAllah. 
tentu ade sebabnye dan hikmahnya Allah campak kan kite di sesuatu tempat..

banyak nye dugaan aku di Kuis selama 2 minggu di sini
mase orintasi masuk hospital
xtahan ng orintasi.. waktu makan die xleh gune tok org yang gastrik... 
kau akan masuk hospital nnti hehe

habis orintasi aku demam pulak...
Ya Allah aku xmampu nk harungi dugaan ini...
hari 1st kat kuis je aku da rse nk balik rumah nk benti kolej

lame kelamaan aku dapat membiase kan diri dengan ini semua. sangat tenag aku rase bile kat cni..
penuh dengan ciri islam y mendamaikan..
aku bersyukur sebenarnye disini... akhirnye..
dengan pakaian yg menutup aurat :D

YaAllah moga2 disini memberikan kejayaan Dunia dan Akhirat kepadaku

since aku kat cni, aku tertarik dengan selawat Nabi ni 

same la kite mengigati Allah  untuk bekalan akhirat kite.. sekurang kurang pon jangan la kite meninggalkan solat 5 waktu ^.^


sayonara